در مقالات قبلی در مورد کلمات کلیدی ,تحقیق کلمات کلیدی و اهمیت تحقیق کلمات کلیدی در پروسه سئوی سایتتان صحبت کردیم. حالا که اهمیت این موضوع و نقش آن در پروسه بهینه سازی سایتتان را می دانید , نیاز دارید تا ابزارهای انتخاب کلمات کلیدی را بشناسید.
این ابزار ها به شما کمک می کنند با نحوه جستجوی کاربران در حوزه فعالیتان آشناشده, درک بهتری از نیاز آنها داشته باشید. در مورد اهمیت این موضوع در مقاله قبلی به صورت مفصل بحث کردیم.
در این مقاله به سراغ ابزارهای انتخاب کلمات کلیدی پرکاربردی خواهیم رفت که بسیاری از آنها رایگان هستند. البته بعضی از این ابزار ها نسخه های رایگان محدودی دارند .
در هر صورت برای دستیابی به اطلاعات درست سعی کنید به صورت ترکیبی از این ابزارها استفاده و اطلاعات آنها را با هم مقایسه کنید . با این روش در نهایت می توانید کلمات کلیدی مناسب با کسب و کارتان را پیدا کنید.
ابزارهای انتخاب کلمات کلیدی :
در ادامه لیستی از ابزارهای مختلف انتخاب کلمات کلیدی مناسب آورده شده که به بررسی آنها می پردازیم.توجه داشته باشید که بعضی از این ابزارها محدودیت ارائه خدمات دارند و باید نسخه پریمیوم آنها خریداری شود.
- Kwfinder
- Google Trends
- Keyword Sheeter
- Bing Webmaster Tools
- Keywordtool.io
- Spyfu
- Bulk Keyword Generator
- Keyworddit
- Google Search Console
- Questiondb
- Keyword Planner
- SEMrush
- Ubersuggest
- LSI Graph
- Answer the Public
ابزار جستجوی کلمات کلیدی Kw finder :
Kwfinder یکی از ابزارهای انتخاب کلمه کلیدی به شمار می آید. که می توانید از این ابزار در پروسه تحقیق کلمات کلیدی استفاده کنید.برای استفاده از این ابزار وارد وب سایت Kwfinder شوید در قسمت بالا سمت راست روی لینک آبی رنگ کلیک کنید :
وارد صفحه ای می شوید که اطلاعات مربوط به ثبت نام از شما خواسته می شود.این اطلاعات را وارد کنید و روی دکمه سبز رنگ پایین صفحه کلیک کنیدتا ایمیل فعال سازی برایتان ارسال شود.
وارد ایمیلتان شوید و روی لینک فعال سازی کلیک کنید تا اعتبارسنجی شما صورت گیرد.
بعد از تایید ایمیلتان می توانید از منوی SEO Tools(به صفحه اصلی برگردید) که در سمت چپ صفحه قرار دارد گزینه KWFinder (گزینه اول ) را انتخاب کنیدو طبق تصویر زیر کلمات مطلوب و هدف خود را در کادر مربوطه وارد و سپس کشور و زبان هدف برای انجام تحقیق کلمه کلیدی را انتخاب کنید.
بیشتر بخوانید : بهترین شبکه های اجتماعی اشتراک محتوا(سوشیال بوکمارک)
بعد از کلیک روی دکمه Find keywords شما می توانید اطلاعات سودمندی را در رابطه با کلمه کلیدی خود دریافت کنید توجه داشته باشید که زبان فارسی در لیست زبان های این ابزار وجود ندارد اما پیشنهادات مناسبی برای کلمات کلیدی فارسی ارائه می شود.
شما می توانید به مدت ۱۰ روز از امکانات این ابزار به صورت رایگان استفاده کنیدو در صورت تمایل می توانید نسخه پولی این ابزار را هم خریداری نمایید.توجه داشته باشید که در کنار این ابزار از ابزار های استخراج کلمات کلیدی که در ادامه در مورد آنها صحبت می کنم استفاده کنید تا نتایج بهتری بگیرید.
ابزار پیشنهاد کلمه کلیدی Google Trends :
بیشتر بخوانید : سئو چیست؟ چه اهمیتی برای کسب و کارتان دارد؟
این ابزار هزاران پیشنهاد را بر مبنای کلمه ی کلیدی که در باکس جستجوی آن وارد میکنید از گوگل دریافت و به شما ارائه می دهد. کلماتی که توسط این ابزار ارائه می شوند شامل کلمه کلیدی پایه ای است که در باکس جستجو وارد می کنید.
دقت کنید تا زمانی که شما روی دکمه Stop Sheeting کلیک نکنید این ابزار به استخراج کلمات کلیدی ادامه می دهد.
این بار برای استخراج کلمات کلیدی به سراغ موتور جستجوی بینگ(Bing Webmaster Tools) خواهیم رفت.
این ابزار جستجوی کلمات کلیدی می تواند در پیدا کردن کلمات کلیدی مناسب بسیار مفید باشد کافیست در بخش Keyword Research کلمه کلیدی هدفتان را وارد کنید تا کلمات کلیدی مشابه به آن همراه با تعداد و روند جستجوی آنها را مشاهده کنید.
همچنین میتوانید کشور ، زبان و بازه زمانی جستجوها را تعیین کنید. هرچند که جای زبان فارسی در بخش زبان های این ابزار خالی است, با این وجود کلمات کلیدی نمایش داده شده متناسب با زبانی است که کلمه کلیدیتان را وارد می کنید.
لازم به ذکر است برای دسترسی به این ابزار باید وب سایت تان را در این ابزار ثبت کنید. علاوه بر آن شما میتوانید در بخش Search Keywords اطلاعات اختصاصی وب سایت تان را مشاهده کنید.
در این بخش می توانید تعداد دفعاتی که وب سایتتان برای کلمات کلیدی گوناگون در نتایج جستجو نمایش داده شده , درصد کلیک و جایگاه وب سایتتان در نتایج را مشاهده کنید.
بیشتر بخوانید : بهترین هاست های ایرانی و خارجی (آپدیت سال ۹۸)
این ابزار یکی از بهترین ابزارهای استخراج کلمات کلیدی برای فارسیزبانان به شمار می آید . Keywordtool.io علاوه بر گوگل پیشنهاد کلمات کلیدی را از YouTube, , Amazon, Bing , eBay و … می گیرد.
این ابزار از زبان فارسی پشتیبانی میکند ، در بخش Questions می توانید سوالاتی که کاربران فارسی زبان در مورد کلمات کلیدی هدفتان از گوگل می پرسند را مشاهده کنید.
علاوه بر آن در سمت چپ نتایج نیز دو باکس قرار دارد :در باکس Filter Results این امکان وجود دارد که نتایج را بر اساس Query(کلمه مورد نظر خود) فیلتر کنید.(مانند فیلتر Query در کنسول جستجوی گوگل).
در باکس Negative Keywords (کلمات کلیدی منفی) این امکان فراهم شده تا پنج کلمهای که مایل به مستثنا کردن آنها از نتایج موجود هستید را وارد کنید.
نسخه پولی این ابزار امکانات بی نظیری دارد که به شما توصیه می کنم حتماً از آن استفاده کنید.متاسفانه در نسخه رایگان این ابزار Search Volume (میانگین جستجوی ماهیانه) , Trend (روند جستجو) ,CPC (هزینه هر کلیک برای AdWords) ,حجم رقابت برای کلمات کلیدی Competition نمایش داده نمی شود.
بیشتر بخوانید : serp چیست؟
Spyfu یکی دیگر از ابزارهای تحقیق کلمات کلیدی به شمار می آید. علیرغم امکانات بسیار خوبی که این ابزار به کاربران ارائه می کند پشتیبانی مناسبی از زبان فارسی ندارد. این ابزار به دو صورت اطلاعات را به کاربرانش ارائه می دهد.
- درج آدرس وب سایت :
در صفحه نخست این ابزار آدرس سایت تان را وارد کنید تا کلمات کلیدی اصلی که وب سایت تان از طریق جستجوی ارگانیک و یا تبلیغات پولی در نتایج ظاهر می شود را مشاهده کنید.
نکته قابل توجه این است که این ابزار اطلاعات وب سایتهای شناختهشده فارسی زبان را نمایش می دهد و ممکن است اطلاعات وب سایتی که شما وارد میکنید را نمایش ندهد.
به عنوان مثال شما آدرس وبسایت خودتان را وارد می کنید و هیچ نتیجه ای را مشاهده نمی کنید اما با وارد کردن آدرس دیجی کالا می توانیداطلاعات مربوط به این وب سایت را دریافت کنید.
- درج کلمه کلیدی هدف.
در منوی بالا روی گزینه Keyword Research کلیک کنید و کلمه کلیدی هدفتان را وارد کنید این ابزار وب سایت هایی را که برای آن کلمه کلیدی در نتایج جستجو ظاهر می شوند به شما نمایش میدهد.
این ابزار کلمات کلیدی را بر اساس خدمات و مشاغل خاص ارائه می دهد , هچنین ابزاری مناسب جهت سئو محلی به شمار میآید. پس از این که وارد وبسایت شدید دستهبندی مربوط به کسب و کارتان را وارد کنید.
سپس لیستی از کلمات کلیدی مربوط به خدمات یا محصولاتی که ارائه می دهید را مشاهده خواهید کرد.
شما می توانید نوع و تعداد سرچ کلمات کلیدی را برای کسب و کارتان بر اساس موقعیت جغرافیایی مشخص کنید.به عنوان مثال : بررسی کنید که در شهر لندن کسب و کارتان با چه کلمه ای بیشتر سرچ می شود.
بیشتر بخوانید :چگونه سئو می تواند روی کسب وکارتان تاثیر گذارباشد؟
SEMrush :
یکی دیگر از ابزارهای تحقیق کلمات کلیدی که می توانید از آن کمک بگیرید SEMrush است. SEMrush ابزار بسیار جامع و قدرتمندی است که اطلاعات متنوع و بسیار ارزشمندی از کلمات کلیدی مرتبط ، روند جستجوی کلمات کلیدی و بالاترین رتبه های موتور جستجو برای کلمه کلیدی هدفتان ارائه می دهد.
متاسفانه این ابزار کشور ایران را پشتیبانی نمی کند و همچنین کاربران نسخه رایگان این ابزار به ۱۰ جستجو در روز محدود شدهاند. به هر حال اگر مقداری خلاقیت به خرج دهید می توانید برای کلمات کلیدی کلی به کمک این ابزار نتایج مناسبی را به دست آورید.
به شما توصیه می کنم اگر بودجه کافی دارید حتماً استفاده از این ابزار را در دستور کار تان قرار دهید مطمئن باشید نتایج بسیار مطلوبی خواهید گرفت که در جهت بهبود رتبه وب سایت شما در موتورهای جستجو بسیار مفید خواهد بود.
ubersuggest ابزار دیگری است که میتوانید از آن برای تحقیق و انتخاب کلمات کلیدی مناسب استفاده کنید. این ابزار در ابتدا به عنوان یک ابزار تحقیق کلمات کلیدی شروع به کار کرد.
اما نیل پتل توانست آن را گسترش داده و به یک ابزار بسیار جذاب سئو تبدیل کند.
این ابزار می تواند بر اساس مواردی مانند حجم ترافیک کلمات کلیدی میزان سختی کلمات کلیدی ، به استراتژی تولید محتوای شما کمک کند. این ابزار عملکرد مطلوبی برای تحقیق و انتخاب کلمات کلیدی دارد.
متاسفانه زبان فارسی در این ابزار تعبیه نشده اما می توان از بخش Ideas ایده های مناسبی برای کلمات کلیدی کلی تر استخراج کرد که می تواند راهگشا باشد.
شما می توانید یکی از دسته بندی های reddit را در این ابزار وارد کنید تا عناوین نظرات و موضوعات مرتبط با آن را برای یافتن کلمات کلیدی در اختیار شما قرار دهد.
متاسفانه این ابزار از زبان فارسی پشتیبانی نمیکند اما اگر میخواهید سئو را به صورت حرفهای دنبال کنید توصیه می کنم حتما از این ابزار استفاده کنید.
با وارد کردن عبارت web_design در این ابزار نتایجی که در تصویر زیر مشاهده می کنید نمایش داده می شود بیایید این نتایج را بررسی کنیم.
این ابزار ایده های مربوط به هر کلمه کلیدی را به شما می گوید و فراتر از آن به کمک این ابزار می توانید جستجوی ماهانه برای هر کلمه کلیدی در ایالت متحده را پیدا و با محبوبیت هر کلمه آشنا شوید.
علاوه بر آن می توانید با کلیک روی گزینه context موضوعات مربوط به زیر دسته خاصی که مد نظرتان هست را در گوگل پیدا کنید.
ابزار کلمات کلیدی گوگل Google Search Console :
کنسول جستجوی گوگل(Google Search Console) ابزار رایگان و بسیار قدرتمند شرکت گوگل است که امکان تحقیق در مورد کلمات کلیدی را در اختیار شما قرار می دهد.
به عنوان یک وبمستر یا کارشناس سئو حتماً یادگیری این ابزار را در دستورکار تان قرار دهید. به کمک این ابزار می توانید نتایج شگرفی بگیرید و بازدیدکنندگان فراوانی را به وب سایتتان روانه کنید.
این ابزار بخشی را برای تحقیق کلمات کلیدی به عنوان تجزیه و تحلیل آمار جستجو ارائه می دهد که می توانید از گزینه کنسول جستجوی جدید گوگل با آن دسترسی داشته باشید.
در این بخش می توانید جزئیات کامل از کلمات کلیدی ۹۰ روز گذشته که مربوط به وب سایتتان هستند را مشاهده کنید. می توانید فیلترهای مختلفی روی اطلاعات اعمال کنید تا تجزیه و تحلیل بهتری داشته باشید.
مهمترین بخش این ابزار امکان فیلتر کردن نتایج بر اساس کوئری است که میتواند در یک روند جستجو و مقایسه کامل و دقیق تر به شما کمک کند.
بیشتر بخوانید : بهترین سایت های فریلنسیگ خارجی کسب درآمد دلاری
این ابزار سوالاتی را که مردم در مورد یک موضوع خاص از گوگل می پرسند پیدا می کند و به شما نمایش میدهد.
متاسفانه این ابزار همانند بعضی از ابزارهایی که معرفی کردیم از زبان فارسی پشتیبانی نمی کند اما اگر مقداری خلاقیت به خرج دهید میتواند در روند تحقیق کلمات کلیدی به شما کمک کند.
نکته قابل تامل در مورد این ابزار تحقیق کلمات کلیدی این است که علاوه بر طبقه بندی سوالات بر اساس محبوبیت می توانید بر اساس موضوع نیز آنها را مرتب کنیدطبقه بندی در هنگام نوشتن پست های وبلاگ بسیار مفید است زیرا شما می توانید در بین پست های تان به سوالات کاربران پاسخ دهید.
ابزار کلمات کلیدی گوگل Google :
می توان گفت گوگل قدرتمندترین ابزار رایگان تحقیق در مورد کلمات کلیدی به شمار می آید که شما می توانید به کمک این موتور جستجو ایدههای نامحدودی برای تحقیق کلمات کلیدی دریافت کنید.
فرض کنید می خواهید برای کلمه سئو وب سایت خودتان را بهینه کنید. همانطور که در تصویر زیر مشاهده می کنید به محض این که کلمه سئو را در موتور جستجوی گوگل وارد میکنید پیشنهادهای مختلفی توسط گوگل به شما ارائه می شود.
می توانید این کلمات را یادداشت کنید و به کمک ابزار های دیگر (مثلا kwfinder) میزان رقابت , تعداد جستجو و سایر فاکتورهای مهم در انتخاب کلمه کلیدی مناسب را بررسی کنید.
همچنین می توانید برای مشاهده نتایج بیشتر به بخش پایین صفحه نتایج مراجعه کنید و ایده های بیشتری دریافت کنید.
Keyword Planner گوگل یکی از ابزار های انتخاب کلمات کلیدی است که میتوانید از آن برای استخراج کلمات کلیدی مناسب جهت تحقیق و آنالیز بهتر کسب و کارتان استفاده کنید.
این ابزار با اطلاعات ارزشمندی که ارائه می دهد می تواند در مسیر رسیدن به کلمات کلیدی مناسب بسیار مفید باشد. ناگفته نماند که هدف اصلی ارائه این ابزار توسط گوگل ارائه پیشنهاد به کاربران کمپین های تبلیغاتی AdWords است.
در این ابزار می توانید اطلاعاتی در مورد حجم جستجوی ماهانه کلمات کلیدی(محلی و جهانی) , میزان رقابت کلمات کلیدی , روند های جستجوی کلمات کلیدی , به دست آورید که میتواند جهت دریافت ایده های جدید بسیار حائز اهمیت باشد.
همانطور که گفته شد استفاده از گوگل کیبورد پلنر کاملاً رایگان است و برای دسترسی به این ابزار تنها به یک اکانت گوگل نیاز دارید.توجه داشته باشید که در مرحله تحقیق کلمات کلیدی تنها به این ابزار بسنده نکنید .
سعی کنید برای دستیابی به کلمات کلیدی مناسب از ابزارهای دیگری که معرفی شدند هم کمک بگیرید.
بیشتر بخوانید : تحقیق کلمات کلیدی چیست ؟
LSI Graph یکی از ابزار های انتخاب کلمات کلیدی است که در پروسه تحقیق کلمات کلیدی وبسایتتان سعی کنید حتماً از آن استفاده کنید. این ابزار کلمه های کلیدی LSI برای عبارات هدفتان تولید می کند.
کلمات کلیدی LSI کلماتی هستند که موتورهای جستجو از آنها برای کشف ارتباط بین کلمه و عبارات مختلف استفاده می کنند.
توجه داشته باشید که بدون LSI موتور های جستجو به سختی می توانند ارتباط بین کلمات کلیدی و محتوای وبلاگ تان را پیدا کنند.
همین موضوع موجب میشود تا موتور های جستجو به وب سایت هایی که از کلمات LSI استفاده میکنند رتبه های بالا تری بدهند.
اگر به دنبال جملات سوالی برای کلمات کلیدی منتخب تان هستید می توانید از این وبسایت کمک بگیرید. این وبسایت ابزار خوبی است که به کمک آن می توانید سوالاتی که کاربران با کلمهی کلیدی مورد نظر شما در گوگل تایپ می کنند را پیدا کنید.
کلمه کلیدی تان را در این ابزار وارد کنید تا این ابزار فهرستی از سوالات مربوط به آن کلمه کلیدی را برای شما تولید کند. البته این وبسایت معمولاً به درد کاربران ایرانی نمی خورد اما اگر به زبان انگلیسی تسلط دارید میتوانید عباراتی را به صورت انگلیسی وارد کنید و در نهایت جملات سوالی را به زبان فارسی ترجمه و در تحقیق کلمات کلیدی تان استفاده کنید.
همانطور که در تصویر بالا مشاهده می کنید بعد از وارد کردن کلمه سئو می توانید سوالاتی را که کاربران با این کلمه کلیدی در گوگل سرچ می کنند مشاهده کنید.
بیشتر بخوانید :انتخاب کلمه کلیدی مناسب – ۸ نکته طلایی درانتخاب کلمه کلیدی
نتیجه گیری :
حال که می دانیدقبل از شروع بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو باید تحقیق کلمات کلیدی را در دستور کار تان قرار دهید. سعی کنید به کمک ابزار هایی که در این مقاله معرفی شده شروع به جمع آوری اطلاعات و کلمات کلیدی مربوط به کسب و کارتان کنید.
ممکن است در ابتدای کار بتوانیدنیازهایتان را به کمک ابزارهای معرفی شده در این مطلب برطرف کنید اما حتماً به این نکته توجه داشته باشید که استفاده از نسخه های پولی که بعضی از این ابزارها ارائه میدهند میتواند در رسیدن به استراتژی کلمات کلیدی بهتر بسیار مفید باشد.
هر چند که اگر برای همین ابزار های معرفی شده و وقت بگذارید و مقداری خلاقیت هم به خرج دهید می توانید به نتایج بسیار خوبی دست پیدا کنید.